12 maj 2015

Grattis till årets stipendiater

På sitt möte den 7 april hade styrelsen det stora nöjet att dela ut tre stycken rese- och studiestipendier á 10 000 kronor, fem stycken rekreationsstipendier á 5 000 kronor samt åtta stycken mottagare av en rabatterad vecka i föreningens stuga i Mölle.Grattis säger vi till årets stipendiater och mottagare av rabatterade stugveckor. Styrelsen har ju redan avslöjat vem som kommer att få njuta av en sommarvecka i Mölle och på årsmötet tillkännagavs årets stipendiater.

Sara Assarsson (frilans) tilldelas ett rese- och studiestipendium á 10 000 kronor för en resa till Kanada där hon ska leta efter den sydafrikanska aktivisten Mbuyisa Makhubu som försvann efter Soweto-upproret 1976.

Emilia Söelund (frilans) tilldelas ett rese- och studiestipendium á 10 000 kronor för att resa till sametinget för att där lära sig mer om vilka dagsaktuella frågor som står på den politiska dagordningen för samerna.

Vibeke Hjalmers (frilans) tilldelas ett rese- och studiestipendium á 10 000 kronor för att resa till New York för att där studera Brandon Stantons arbete med projektet Humans of New York.

Shora EsmailianHedvig Juhasz TothAnna Maria ErlingJenny Eriksson och Maria Strångert tilldelas var sitt rekreationsstipendium á 5 000 kronor.

Precis som tidigare meddelats är följande personer mottagare av en rabatterad stugvecka i Mölle:
v. 25 Lotta Gyllensten, frilans
v. 26 Jörgen Klinthage, Sydöstran
v. 27 Helena Wennström, ATL
v. 28 Lars Wallin, HD/Sydsvenskan
v. 29 Birgitta Forsell, frilans
v. 30 Linda Evereus, P4 Kristianstad
v. 31 Marianne Persson, ATL
v. 32 Mats Amnell, Sydsvenskan