Stugregler


Välkomna till Södra journalistföreningens stuga med annex i Mölle!

Vi, medlemmar i Svenska Journalistförbundet, bosatta i Skåne och Blekinge, äger gemensamt stugan med annex på Värngatan 8 i Mölle. Alla är välkomna att hyra och vi har ett gemensamt ansvar för att boendet fungerar till det bästa. Det är allas ansvar att verka för att stugorna hålls i så gott skick som möjligt. För att detta ska fungera gäller några enkla regler. 

1. Betalning ska finnas på föreningens konto en vecka före tillträde till stugan. Då erhålls kod till nyckelskåp. Observera att koden ändras under säsongen. Ankomst efter kl. 18 tillresedagen, lämna avresedagen före kl. 17. 
Veckovistelse räknas från söndag kväll kl. 18 till nästkommande söndag kväll kl. 17.

2. Det är absolut förbjudet att överlåta eller att hyra för någon annans räkning.

3. Stugorna är avsedda för max 10 personer inklusive barn. 

4. Vid ankomst, inventera så att allt finns på plats. Listor finns på köksskåpens insida. Meddela omedelbart om något saknas, inte fungerar eller går sönder. Detta för allas trevnad och för att vi vid behov ska kunna fylla på förråd inför nästa gästs ankomst. Behåll ordningen i skåpen så att allt står på sin plats så att nästa lätt kan göra inventeringen.

5. Ta med förbrukningsartiklar för kök, diskmaskin och hygien samt handdukar, lakan, påslakan och örngott. All nödvändig köksutrustning för matlagning finns. Kuddar och istoppstäcken finns. Dock inte till spjälsängen. Barnstol finns. Bruksanvisning för köksutrustning finns i fläktskåpet och övriga anvisningar i en pärm.

6. Under sommarhalvåret behöver gräset klippas varje vecka utom vid långvarig torka. Elgräsklippare finns i lilla förrådet. Samla inte upp gräsklippet, det ska ligga kvar. 
Ta gärna bort ogräs i rabatterna.

7. Inför avfärd: Ta ut mattorna, skaka och vädra dem. Dammsug och torka av golven med ljummet vatten med några droppar diskmedel i. Torka/Damma av alla ytor, fönsterkarmar och golvlister. Rengör badrummen. Allt ska vara diskat i köket. Ställ i ordning i skåpen. Glöm inte att städa under vasken. Lämna inte kvar några matvaror, det finns gott om myror i området. 

8. Det finns två cyklar med barnsits, nycklar finns på krok i köket. Se till att presenning är ordentligt omstoppad när ni lämnar.

9. Det är absolut förbjudet att ta upp grillen på soldäcket.

10. Alla ytor inne och ute är rökfria. Lilla Huset, annexet, är hund – och kattfritt. 

Tips: Ta med brassestolar och strandgrejer, och fikakorg och termos för strandbesök och/eller längre utflykter längs havet eller upp på Kullen. 

Stugansvarig

Anne Aobadia 070 3498534