30 april 2022

Styrelsens förslag klubbades på årsmötet

Södra Journalistföreningen har haft årsmöte. Under årsmötet fanns två förslag från styrelsen att ta ställning till. Dels ett förslag om en liten stadgeändring, dels om förslaget att ge styrelsen rätt att köpa ytterligare en rekreationsbostad (se förslagen i tidigare inlägg). 
 
De båda förslagen gick igenom, men inte utan bra diskussioner, synpunkter och inslag från hela årsmötet. Bland annat ställdes ett motförslag till inköp av ny rekreationsbostad i form av att endast låta styrelsen undersöka möjligheterna och marknaden. Årsmötet gick till sist på styrelsens förslag i sin helhet.
 
Valberedningens förslag till styrelse 2022 antogs av åramötet, och vi välkomnar Martin Andersson på två år, samt tackar Matti Stenrosen för bra jobb under sin tid i styrelsen. Erik Nylund valdes om på två år. Torbjörn Hallgren valdes om som ordförande i ett år. Eva Martelius valdes om som kassör i ett år. I övrigt är styrelsen som tidigare. Ni hittar hela styrelsen i fliken här ovan.
 
Lars Johansson valdes till revisor på två år. Han delar detta med Katarina Ström Melvinger som valdes på två år redan förra året. Ny revisorssuppleant är Niklas Holm, vald på två år.
 
Vaberedningen till nästa årsmöte leds av Jenny Lindeborg och Maria Sehlin. Tack till Niklas Holm som var valberedare, och stort tack till Per Roijer som har varit en mycket bra revisor för föreningen genom åren.