18 april 2022

Förslag till Södra Journalistföreningens årsmöte den 26 april 2022

Förslag om att ge Södra journalistföreningens styrelse i uppdrag att undersöka samt, om möjligt, införskaffa ytterligare en rekreationsbostad.

Bakgrund: Söktrycket till Södra Journalistföreningens stuga i Mölle har ökat stadigt sedan renoveringen 2012. Under pandemiåren har stugan i princip varit fullbokad året om.

Samtidigt har föreningens ekonomi aldrig varit så god. Aktiekapitalet växer stadigt. Det gör det möjligt att omvandla aktier till ännu en rekreationsbostad. Även om avkastningen då minskar kommer föreningen även fortsättningsvis att kunna dela ut rese- och studiestipendier.

Av årets ansökningar framgår att fler medlemmar är intresserade av stugrekreation än av att resa eller studera. Tidigare år har både medlemmar och styrelseledamöter framfört önskemål om att införskaffa ytterligare en rekreationsbostad. Med ny bostad fördubblas medlemmarnas möjlighet till välbehövlig rekreation i ett slag. 

Södra journalistföreningens styrelse föreslår därför:

• att förutsättningslöst låta styrelsen undersöka möjlighet till att skaffa ytterligare en rekreationsbostad. Om eller när lämpligt objekt hittas föreslås styrelsen genomföra införskaffandet.

Malmö 20220405
Styrelsen för Södra Journalistföreningen 
genom Anne Aobadia, ledamot och stugansvarig sedan 2015